Rólam

Hogyan jutottam el idáig?

Általános iskolában egyszer rábeszéltek, hogy menjek el egy vándortáborba, mely során bejártuk a Zempléni hegység lejtőit, emelkedőit.
Ekkor kezdődtek a „gondok”, ugyanis ettől a tábortól kezdve életem részévé vált a természet. 1979-ben alapitó tagja voltam a Nyíregyházi Barlangkutató Szakosztálynak, és 1980 nyara óta vezetek túrákat a természetben.

4 évig tájfutással foglalkoztam, mely során sokat futkároztam Magyar hazánk hegyein dombjain. Tagja voltam az országjáró diákkörnek, mely keretén belül már a külföldi országok szép tályait is bejártam. Több alkalommal részt vettem, hol részben hol egészében a Nemzetközi Tisza-túra Magyarországi szakaszán. Több mint 40 éve tagja vagyok a horgásztársadalomnak.

Mint látják kivettem a részem a természet csodáiból, de a mai napig csak csodálkozni tudok, amikor kimegyek a „vízre”!

A Tisza-tó Magyarország, és véleményem szerint Európa egyik legszebb vizes élőhelye. Ez az a terület, amit nem lehet megunni, nem lehet vele betelni.

Főleg annak nem, aki a mindennapi taposó-malomban panelek között, vagy még rosszabb esetben egy gépsor mellett tölti hétköznapjait.

Higgyék el nekem, felejthetetlen az, amikor a város zajától messze, a természet közelségében a békák koncertje közepedte hallgatják a madarak énekét!

Aki a nyugalomra, pihenésre vágyik, annak csak a természetet tudom ajánlani!

Itt megáll az idő!

Nem azt kérem, hogy velem járja be a Tisza-tavat, hiszen vagyunk sokan, akikkel ezt megteheti. Én azt kérem nézze meg, és gondolkozzon el azon, hogy a természet károsításával, a szemeteléssel van-e jogunk ezt a csodát tönkre tenni!

Ha mégis engem vállaszt, azt tegye annak tudatában, hogy én csak egyetlen dolgot ígérek önnek!

Csodálatos élményben lesz része!

Csónakázás a Tisza-tavon, tiszafüredi indulással!

“Tág a világ, mint az álom, mégis elfér egy virágon.” Weöres Sándor