Túrák

2024. évben érvényes árak:

Motoros csónakkal túravezetővel max 6 fő részére 10.000 Ft/óra/csónak Az ár tartalmazza a mentőmellény, kárpitozott ülések, napernyő, használatát valamint egy flakon ásványvizet, az áfa-t, és Magyar forintban értendő!

Naplemente túra - A csónaktúra időtartama: 2 - 3 óra

Megcsodálhatják a Tisza-tó vizén a lemenő nap csodálatos fényeit. A sötétedés előtt megfigyelhetik a nádasokba, a bokrokba, és a vízfelszínre visszatérő madarakat és a megélénkülő esti vízi világot. Az utolsó félórában a teljes sötétedés beáltát követően az éjszaka fényeit kihasználva gyönyörködhetnek e csodálatos jelenségben!

Tisza virágzás túra - A csónaktúra időtartama: 2 óra

Minden év június második felében történik a Tiszavirágzás/ Kérész bogár rajzása/.
E természeti csoda a kora esti órákban általában 18-20 óra közötti időben a leglátványosabb. Aki szeretné a Tisza virágzást megtekinteni, kísérje figyelemmel a honlapot, melyben tájékoztatást adok az előrajzásról. Aki biztosra akar menni, annak ajánlatos minden este útnak indulni, és várni a pillanatot.

Csapói Holt-Tisza túra - A csónaktúra időtartama: 3 - 4 óra

Útvonal: Indulás a füredi Holt-Tiszáról a 8-as öblítőcsatornán át a Tiszára, a Tiszáról a poroszlói Kis-Tiszán végig a Csapói Holt-Tisza kezdetéig, majd a Szilas-foktól a 6-os öblítőcsatornán át vissza a Tiszára és érkezés az Örvényi morotván keresztül a füredi Holt-Tiszára.

Madárrezervátumi túra - A csónaktúra időtartama: 2 - 3 óra

Útvonal: Indulás a füredi Holt-Tiszáról a 10-es öblítőcsatornán át a Tiszára, majd a Tiszáról egy keskeny csatornán keresztül a madárrezervátumba. Az egész területen tilos a sátorozás, tűzgyújtás, szemetelés, a növényzet irtása. A terület fokozottan védett, ritka növénytársulásai, valamint a madarak fészkelőhelyei miatt.

 

Óhalászi Holt - Tisza túra - A csónaktúra időtartama: 3 - 4 óra

Útvonal:Indulás a füredi Holt-Tiszáról az Örvényi morotván át a 8-as öblítőcsatornáról a Tiszára, majd a Tiszáról a 6-os öblítőcsatornán át az Óhalászi Holt-Tiszára. Az Óhalászi Holt-Tisza robbanómotorral nem látogatható.

Örvényi morotva túra - A csónaktúra időtartama: 1 - 2 óra

Útvonal: indulás a füredi Holt-Tiszáról a 8-as csatornán át az Örvényi morotvára. A terület robbanómotorral is egész évben látogatható.

Tiszai túra. A csónaktúra időtartama: 1 órától

Útvonala: a füredi Holt-Tiszáról 3 csatornán is kijuthatunk a Tiszára. Az útvonal igény szerint választható.